Recepten Raadplegen

Items 
 van 33
Naam Jambalaya
Ingredienten

6 eetlepels olijfolie

250 gr (plantaardige) worstjes *

125 gr (plantaardige} kipstukjes *

1 eetlepel cajunkruiden

1 grote ui, gesnipperd

3 stengels bleekselderij, in reepjes van 6 mm

1 groene paprika, in blokjes van 17 mm2

1 rode paprika, in blokjes van 17 mm2

1 eetlepel bruine suiker

2 theelepels gedroogde thijm

2 theelepels gedroogde oregano

1 theelepel gemalen komijn

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 blik tomaatblokjes à 400 g

1,5 groentebouillon blokjes

130 g kikkererwten (uitgelekt)

125 gr zilvervliesrijst

1 courgette, in plakjes 2,5 mm

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan

  2. Voeg de wordt- en kipstukjes toe en de cajunkruiden

  3. Roerbak op matige warmte gedurende 5 minuten

  4. Schep de worst- en kipstukjes op een brod

  5. Verhit nog eens 3 eetlepels olijfolie  in de pan

  6. Voeg de ui, bleekselderij en paprika toe

  7. Roerbak gedurende 5 minuten op matige warmte

  8. Voeg de suiker, tijm, oregano, komijn, knoflook, tomaatblokjes, kikkererwten, rijst en 200 ml water toe

  9. Schep om en breng zachtjes aan de kook

  10. Laat gesurende 25 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan (tot de rijst zacht is)

  11. Voeg na 10 minuten de courgetteplakes toe

  12. Schp om de 5 minuten om

  13. Voeg de worst- en kipstukjes toe en laat nog 2 minuten staan in een gesloten pan



 



 


Opmerkingen
Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediënten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron Loethe Olthuis / Volkskrant
# 32
Items 
 van 33