Recepten Raadplegen

Items 
 van 33
Naam Kippenragout met champignons
Ingredienten

50 gr boter + een eetlepel

50 gr bloem

1 kg kippendijen met bot (Polderkip)

450 g kastanjechampignons

1 ui

2 laurierblaadjes

5 kruidnagels

3 blaadjes foelie

0,1 l (haver)melk

1 citroen

1 eetlepel nootmuskaat

1 eetlepel mosterd

2 bosjes krulpeterselie

eventueel kookroom

 

 

Bereiding

Blanke roux



  1. Smelt de boter langzaam op matige warmte

  2. Roer de bloem er door en blijf roeren tot alle bloem gebonden is tot een niet te korrelig deeg. Niet bruin laten worden

  3. Zet weg om af te koelen


Bouillon



  1. Leg de kippendelen op de bodem van een pan

  2. Voeg water toe zodat ze onderstaan

  3. Voeg de grof gesnipperde ui, laurierblaadjes, kruidnagels en foelie toe

  4. Breng aan de kook, en laat gedurende 60 minuten zachtjes koken

  5. Laat de kip in de bouillon afkoelen


Champignons



  1. Snijdt de champignons in plakjes van 3 mm 

  2. Smelt een eetlepel boter in een koekepan 

  3. Bak je champignonplakjes met wat peper gedurende 15 min

  4. Regelmatig omscheppen


Ragout



  1. Neem de kip uit de pan, verwijder het bot en snijdt in blokjes van 13 x 13 mm

  2. Zeef de bouillon

  3. Verwarm de pan met de blanke roux weer en voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe (ongeveer 0,4 l)

  4. Voeg ook melk toe

  5. Ga hier mee door tot je een dikke saus hebt

  6. Breng op smaak met mosterd, citroensap, nootmuskaat, zout en peper

  7. Voeg de blokjes kip en plakjes champignons toe

  8. Laat tenminste 15 min zachtjes doorkoken

  9. Snijdt de peterselie fijn en voeg die vlak voor het serveren toe

Opmerkingen
Gang Voorgerecht
Vegan Nee
Apparatuur
Aantal personen
Bron Diverse bronnen op internet
# 34
Items 
 van 33