| Bereiding |
Blanke roux
- Smelt de boter langzaam op matige warmte
- Roer de bloem er door en blijf roeren tot alle bloem gebonden is tot een niet te korrelig deeg. Niet bruin laten worden
- Zet weg om af te koelen
Bouillon
- Leg de kippendelen op de bodem van een pan
- Voeg water toe zodat ze onderstaan
- Voeg de grof gesnipperde ui, laurierblaadjes, kruidnagels en foelie toe
- Breng aan de kook, en laat gedurende 60 minuten zachtjes koken
- Laat de kip in de bouillon afkoelen
Champignons
- Snijdt de champignons in plakjes van 3 mm
- Smelt een eetlepel boter in een koekepan
- Bak je champignonplakjes met wat peper gedurende 15 min
- Regelmatig omscheppen
Ragout
- Neem de kip uit de pan, verwijder het bot en snijdt in blokjes van 13 x 13 mm
- Zeef de bouillon
- Verwarm de pan met de blanke roux weer en voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe (ongeveer 0,4 l)
- Voeg ook melk toe
- Ga hier mee door tot je een dikke saus hebt
- Breng op smaak met mosterd, citroensap, nootmuskaat, zout en peper
- Voeg de blokjes kip en plakjes champignons toe
- Laat tenminste 15 min zachtjes doorkoken
- Snijdt de peterselie fijn en voeg die vlak voor het serveren toe
|